\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Lustrum

Image 1

“Het lustrum was van oorsprong eenzoenofferdat eens per vijfjaardoor deRomeinenwerd gehouden.”

Image 1

Lieve Kaggers,

Onze mooie vereniging bestaat dit jaar alweer 10 jaar! Gedurende deze jaren zijn we uitgegroeid tot een grote, gezellige studentenvereniging met een gevestigde naam in Breda. We mogen trots zijn op wat we tot nu toe bereikt en beleefd hebben. Ieder jaar weer een geweldige Intersib, kroegentochten zonder eind, smaakvolle barbecues, sportieve activiteiten, slapeloze weekendjes weg en niet te vergeten een heleboel gekke en gezellige feestjes. Laten we er dit jaar een mooi KAG-Lustrum jaar van maken en proosten op de komende 10 jaar!

Om dit Lustrum groots te vieren heeft de Lustrum commissie twee activiteiten georganiseerd en wordt er hard gewerkt aan het eindfeest. Deze festiviteiten delen allemaal hetzelfde thema de 10 studentenzonden.

Hebzucht

Hoogmoed

Lust

Jaloezie

Gulzigheid

Woede

Gemakzucht

Vriendschap

Wijsheid

Liefde

Image 1

Op 26 Maart vonden de KAG Lustrum Spelen plaats:

De lustrumspelen waren gebaseerd op de tien zonden, zoals iedere student deze kent. Nadat de groepen waren verdeeld en de eerste biertjes genuttigd barstte de strijd los! De spelers gingen hun tegenstanders te lijf met messen gooien waarin ze al hun woede kwijt konden. Vervolgens heerste de hebzucht en probeerde ze zo veel mogelijk ballen te graaien in een wervelstorm! En ja hoor ook onze lust en liefde kwam naar boven. We zien het vaker bij de kagfeesten, maar deze keer toch op een iets andere manier. Alle teams streden tegen elkaar door het kapot maken van ballonnen, maar dan wel door middel van een standje uit het magische kamasutra boek. De fantasieën kwamen naar boven bij het improvisatie standje, waarbij ieder team probeerde in 1 standje zoveel mogelijk ballonnen kapot te krijgen. Maximale extra punten zijn gescoord! Van al die standjes krijg je natuurlijk wel honger: het is tijd voor gulzigheid. Zoveel mogelijk spekjes in je mond, zonder kauwen of doorslikken.

Image 1

Andere spellen waren onder andere het in- en uit elkaar halen van een Ikea meubel zonder handleiding ( een grote uitdaging is gebleken!), zo snel mogelijk met 5 mensen in een 1-persoons dekbedovertrek en het oplossen van een rebus om de kagwijsheid te checken. Na het uitdagen van al onze zonden kwam er natuurlijk maar 1 team als ultieme winnaar uit. Dit was het team dat bestond uit: Maartje, Annelies, Iris, Thomas, Stefan en Margot Zij hebben, naast een fles kagpagne, de geweldige prijs gewonnen van VIP tickets naar het lustrumfeest! Er zal ze heel wat te wachten staan. Natuurlijk gingen de tweede en derde plaats niet met lege handen naar huis. Zij waren de gelukkigen die een mooi Ikea meubel mee naar huis mochten nemen. Deze waren maar liefst 4 x in en uit elkaar geschroefd maar zeg nou zelf, welk studentenhuis kan nou niet een extra Ikea tafeltje gebruiken?! Na de prijsuitreiking barstte het feest los en is er nog tot in de late uurtjes doorgefeest! Een geslaagde eerste lustrumactiviteit om het 10 jarig bestaan mee te starten!

Image 1

Lustrum 3 daagse

Op 21, 22 en 23 mei vond de lustrum 3 daagse plaats. Op het programma van de drie daagse stond een diner en pub quiz in de Miller Time op dinsdag, waarna er woensdags genoten kon worden van een broodnodige katerlunch op school, om vervolgens op donderdag na een lezing en een speeddate sessie de drie daagse af te sluiten met een biercantus in de Miller Time.

Vol goede zin en energie verzamelde de leden zich dinsdag bij de Miller Time voor een heerlijk diner. Dit feestmaal bestaande uit soep als voorgerecht, gevolgd door overheerlijke nasi, bami, saté en kroepoek met als toetje een frisse fruitbowl.

Image 1

De stevige bodem die tijdens het diner was gelegd bleek later op de avond goed van pas te komen tijdens de pub quiz. Voor de antwoorden op de vragen moest er vaak diep gegraven worden in het geheugen en er was dan ook een felle strijd tussen de verschillende teams. Bij het horen van de antwoorden hoorde we menig ohjaaaa. De winnaars waren Marlou, Frederik, Luuk en Ferdi ook zij kregen voor het Lustrumeindfeest een VIP-arrangement. Nadat de pub quiz ten einde was gekomen werden de tafels weggehaald en was het tijd om de voetjes van de vloer en de heupen los te gooien en door te gaan tot in de late (of vroege) uurtjes.

Image 1

Op woensdag kon de kater gestild worden op de Sibeliuslaan met een katerlunch. Geen vieze, vette hap maar een gezond broodje rosbief met drinken naar wens. Menig Kagger kwam met een ietwat bleek en brak gezicht zo’n overheerlijk broodje halen op de Sibeliuslaan. Tijdens deze voedzame lunch werd de avond er voor nog even doorgenomen en werden alle geheugens weer opgefrist.

En toen was het alweer donderdag, de laatste dag van de driedaagse. De middag werd afgetrapt door Paul Janssen, marketing manager van Facilicom die de aanwezige Kaggers een interessant en leerzaam gastcollege gaf.

Na de lezing was het tijd voor het speeddaten natuurlijk onder het genot van een drankje. Om de gebruikelijke onderwerpen te vermijden waren er op elke tafel twee woorden neer gelegd die zo onopvallend mogelijk in het gesprek verwerkt moesten worden. Het zal niemand verbazen dat deze woorden soms heel creatief werden verwerkt, soms niet eens genoemd werden en bij een derde het onderwerp van het gesprek werden.

Image 1

Na het speeddaten vertrokken we naar de Miller Time voor de uitsmijter van de driedaagse, de lang verwachte biercantus! Het principe van een biercantus is bij eenieder bekend, veel bier, meezingen en drinkopdrachten. Ook bekend is dat bij het niet volgen van deze opdrachten in de regel straf volgt, tijdens de biercantus werd er meerdere malen gestraft met broek-uit-op-je-hoofd of geheelonthouding tijdens het volgende nummer. De regels volgen bleek erg moeilijk en na ieder lied stonden er dan ook wel een paar Kaggers (zowel mannelijk als vrouwelijk) met hun broek op hun hoofd.

Image 1

Image 1

Met het einde van de biercantus kwam dan ook het einde van de driedaagse in zicht, om dit einde zo lang mogelijk uit te stellen werden de tafels opgeruimd en bleef het nog lang onrustig in de stad!

Met deze twee geslaagde activiteiten achter de rug sluiten we het lustrum jaar natuurlijk af met

het gigantische lustrum feest op…

Image 1

Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen slechts € 3,- om dit spektakel mee te mogen maken!

Image 1

comments powered by Disqus

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl