Het carnavals proces

Gepost op 31-01-2015

Het is weer bijna zover. Sinds november wachten we al met de nodige kriebels. Onder de rivieren waarschijnlijk iets meer dan daarboven. Maar overal in Nederland speelt het wel. Ik heb het natuurlijk over de carnaval. Hét feest waar we een halfjaar over napraten en dan vervolgens weer een half jaar naar uitkijken. Iedereen die wel een biertje lust gaat het niet ongestoord voorbij. Maar hoe leuk en gezellig het ook altijd weer is, er is nog wel een puntje waar iedereen vroegtijdig al mee bezig is: wat doe ik aan?

Dat schijnt tegenwoordig nog een heel proces te zijn. Het begint meestal in november, rond de tijd van de 11e van de 11e. Dan beginnen de praatjes te komen. Onder de vrouwen vooral: ‘wat doen we aan?’ en ‘we moeten echt wat leuks verzinnen’. Onder de mannen valt het vaak nog mee. Al willen zij er natuurlijk ook wel geinig bijlopen. Maar nou zijn vrouwen eenmaal kudde dieren en gaan wij echt niet in ons eentje als elfje. Dat moeten we met al onze vriendinnen doen!

Zo gaat dat een aantal maanden door. In het begin worden de gekste ideeën geroepen: van een elfje die echt kan vliegen of een real-life politiepak ergens weten te scoren tot de honderd en één dalmatiërs nadoen of Sinterklaas MET paard naspelen. Maar zodra de carnaval een beetje dichterbij komt, en de meeste ideeën redelijk slecht uitvoerbaar blijken, beseffen we dat we toch echt iets realistischer moeten verzinnen.

Als het nieuwe jaar begint besef je dat je nu toch wel een keer een outfit moet gaan scoren. Dus begin je op internet te zoeken naar ideeën. Uiteindelijk keuzes zat natuurlijk, maar de meeste outfits op internet zijn redelijk duur, en veel geld uitgeven aan een outfit die na de eerste avond niet meer herkenbaar is óf die je gewoon helemaal kwijt bent geraakt, is uitgesloten. Dan maar gewoon een bezoekje brengen aan de feestwinkel. Daar zijn de opties uiteraard eindeloos. Van elfje en prinses tot soldaat en brandweerman, van kikker tot gladiator. Ziet er allemaal wel aardig uit, maar het is of een beetje over-the-top of gewoon net niet.

Uiteindelijk is het dan een week voordat de carnaval begint en besef je dat je gewoon nog geen outfit hebt. Uit pure wanhoop duik je dan maar je kast in en vis je je onesie van vorig jaar eruit. Ziet er toch nog redelijk goed uit, dus why not? Outfit gevonden! En nog low-budget ook. Perfect.

Ik wens iedereen een te gekke, vrolijke, gekke, dronken carnaval toe. Have fun!

Linda