\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

De grote vriendengroep genaamd ’t KAG

Gepost op 17-09-2015

‘’En niet teveel drinken hè!’’ Zo wenste mijn afscheidscomité (mijn vader) me veel plezier op de welbefaamde InterSib. Met een veel te zware tas liep ik richting een kraampje om mijn tas te kunnen dumpen en mijn bandje op te halen. Na natuurlijk 20 keer het hele gebouw rond te zijn gelopen had ik eindelijk de ingang gevonden. Ik liep naar binnen en zag mijn mama staan met het klasnummer waar ik me komend jaar in zou bevinden. Om me heen kijkend zag ik al mensen in apenpakken, in bananenkostuums en nog veel gekkere dingen. Mijn mama was ontzettend leuk, een ras echte KAGger natuurlijk, en onthaalde iedereen met even veel plezier. Nadat iedereen gearriveerd was hielden de studentenverenigingen hun preken. Als eerste kwam de voorzitter van 't KAG die met veel geluid onthaald werd. Na een toespraak die voornamelijk over bier ging, wat nooit vervelend is natuurlijk, kwam Xenia. Hier dwaalden mijn gedachten natuurlijk weer af waardoor die toespraak een beetje vaag in mijn geheugen is (En nee, hier kwam het nog niet door de alcohol).

Vervolgens gingen we naar de stad en deden in verschillende kroegen allerlei spellen. Helaas faalde onze klas in elk spel. Maar toen het belangrijkste spel kwam aten we, hypothetisch gezien, een blik spinazie en knalden we als Popeye om de felbegeerde prijs te winnen: Een avond gratis zuipen met je klas bij de Walkabout! Ook gingen we op de foto bij 't KAG met allerlei attributen die je kon winnen door middel van het beantwoorden van vragen. De vragen over de kroegen gingen ons uitermate goed af. De intelligente vragen moesten we helaas overslaan. Uiteindelijk hadden we genoeg attributen verdiend om een leuke foto te maken die na een volledig jaar nog steeds uitvergroot in mijn kamer hangt.

Eenmaal aangekomen op de geheime locatie werden we onthaald door een aap van 't KAG waardoor ik de sfeer van het studentenleven al aardig kon proeven. Na compleet gestationeerd te zijn konden we ons op gaan maken en klaar gaan maken voor de eerste party avond. Ik dacht nog: Oké, we gaan rustig beginnen, niet teveel drinken, komt goed. Helaas pakte mijn plan minder goed uit dan gedacht en zat ik al snel op de nekken van iedereen en leerde ik ontzettend leuke mensen kennen.

Image 1


De volgende dag speelde 't KAG geweldig in op mijn behoeften door katerwater uit te delen. Na het drankje tot me genomen te hebben begon de sportdag die ontzettend gaaf was. Van zwembad races tot uitvergroot twister, alles was mogelijk. Wederom wonnen we sommigen spellen weer niet op intelligentie maar gewoon op ouderwets klungelen en jezelf compleet voor aap zeten. Na de sportdag volgde een heerlijke barbecue die door ons niet afgemaakt werd omdat de Miller time namens 't KAG met een ontzettend gave wagen kwam en binnen no time stond iedereen naast elkaar in rijen te zingen: ‘’ Link links links links, rechts, rechts, rechts, rechts!’’ Ik, maar liefst 1,53 m lang, werd me opeens bewust van de velen verschillenden soorten schoenzolen op de wereld. Na deze goede warming up gingen we ons klaar maken voor de laatste feestavond. Gelukkig namen we ‘’laatste’’ letterlijk op en feestten alsof ons leven er vanaf hing. Het was één grote beestenbende met KAGgers die dierenmaskers droegen en de velen velen velen drankjes.

De volgende ochtend pakten we, onszelf zeer triest voelend, onze spullen in. Het was alweer bijna voorbij… Na alles opgeruimd te hebben deden we een spelletje welke groep als eerste naar huis mocht om een zeer culinaire maaltijd te verorberen: Friet. Na ‘’Broek uit op je hoofd’’ uitgebeeld te hebben mochten we gaan. Toen iedereen op de SIB aangekomen was, kregen we een college over welke kledij je tijdens colleges dragen moest. Hierbij was ik natuurlijk in slaap gevallen door mijn gigantische kater. Vervolgens hielden de studentenverenigingen en medewerkers van school nog een toespraak en met die woorden was de InterSib officieel over. Maar…. Niet zonder ons officieel bij studentenvereniging ’t KAG ingeschreven te hebben!

Met die inschrijving ging ik mijn geweldige studententijd tegemoet. Al die week erna was het eerste kennismakingsfeest van 't KAG: De kroegentocht in 70’s style. Na een kroegentochtshirt gekregen te hebben en onszelf met verschillende attributen versierd te hebben, zagen we er lelijk genoeg uit om aan de kroegentocht te beginnen. Met bier voor €1 en shotjes voor een €1 verdween de avond al snel in een grote plezierige regenboog waas. Deze kroegentocht was de perfecte gelegenheid om Breda goed te verkennen en je uit kon vinden welke kroegen nou een beetje leuk waren. Na Café oké, de Peddels, de Walkabout en velen anderen kroegen gezien te hebben, eindigden we in de Miller time. Hier hebben we eindeloos lang doorgefeest en voelden ons echte studenten. De volgende ochtend werd ik wakker in mijn bed en zag al een aantal mensen op de bank liggen die bij mij waren blijven overnachten. Met een gigantische kater hebben we een uur lang de avond gereflecteerd, want wat was er veel gebeurd. Van jongens die de drank niet aankonden, tot leuke nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Na dit eerste geweldige feest, verheugde ik me alweer op de volgende: De barbecue. Na ontzettend lekker gegeten te hebben, was er de mogelijkheid om iedereen op een rustige manier te leren kennen in plaats van in ieders oor te schreeuwen. Toen realiseerde ik dat 't KAG niet alleen zuipen was. 't KAG was één grote vriendengroep die je altijd kon appen of bellen als je geen zin had om alleen te eten of als je hulp nodig had op zoek naar een kamer. Toen wist ik ook echt dat ik de juiste beslissing gemaakt had. En dat bleek maar weer. In zo’n korte tijd had ik al ontzettend veel en leuke mensen leren kennen. Met deze leuke mensen zetten we ons feestje voort in de Miller time. Ook hier werd het weer een geweldige avond! Wel een tip voor degenen die dit lezen: Doe maar geen moeite om op tijd op school te komen de volgende dag want die hoop is tevergeefs. Eigenlijk nu ik erover nadenk is dat op de meeste woensdagen. Maar als je denkt dat een studentenleven en school niet samengaan heb je het mis. De woensdag ochtenden zijn vaak moeilijk om uit bed te komen maar de rest van de week stond ik de eerste weken actief op school.

Image 1


Twee weken later volgde ons volgende feest: Proud to be Fout. Met dit thema wist ik dat het meer dan geweldig zou worden, met mijn Dora rugzakje en roze panty ging ik op stap. Toen ik binnenkwam liep ik snel naar mijn vrienden die al binnen waren. Ik kreeg meteen vijf bier in mijn handen geduwd want ik had wat in te halen! Na al een paar uur geweldig gefeest te hebben kwam de bestuurswissel. Hierbij hielden verschillende mensen een aantal toespraken. Echter lag hun tong een beetje dubbel waardoor je alleen maar: ‘’blaldallvallsadflbl gefeliciteerd!’’ hoorde. Het nieuwe bestuur maakte zijn entree op het podium en maakte er, net als ons, een geweldige avond van.

Al met al, kan ik alleen maar positief terugkijken op mijn eerste paar weken in Breda. Toen ik mijn studiekeuze maakte dacht ik dat Breda niet zo’n heel geweldige studentenstad zou zijn. Maar niets was minder waar. Binnen no time had ik ontzettend veel leuke vrienden en was ik al vaak in de stad te vinden en dan natuurlijk voornamelijk in ‘’De Kroeg.’’ Doordat ik meteen op kamers was gegaan wilde ik snel vrienden maken en ik ben van mening dat 't KAG mij daar ontzettend bij geholpen heeft. Deze grote vriendengroep heeft mijn leven verrijkt met ontzettend veel leuke en gekke avonden waar ik later als ik oud en versleten ben, met veel plezier op terug zal kijken.

Denice van Dijk

Ps. Tot volgende week dinsdag tijdens de BBQ, of de week erna (29-09-2015) tijdens P2BF!

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl