\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Cocktails op de Copacabana

Gepost op 09-06-2015

Eigenlijk ben ik helemaal niet van de cocktails, maar bij het horen van cocktails op de Copacabana loopt mijn mond automatisch vol. Dat heeft zo’n beetje hetzelfde effect als een halve liter bier in een Engelse pub, of een vol bord spaghetti bolognese na een week lang droog brood eten. Bij het horen van cocktails op de Copacabana, krijg ik direct zin om het vliegtuig te pakken en de laatste weken van school te laten voor wat ze zijn. Dat gevoel ervaart elke student waarschijnlijk wel in deze drukke periode. De stress neemt steeds meer toe door tentamens, deadlines, eisen aan studiepunten en opkomende stages. Voor mij en nog een heleboel andere studenten is het in deze tijd een goede afleiding om aan de aanstaande vakantie te denken. Misschien denk ik er wel zoveel aan dat mijn schoolwerk eronder lijdt, maar dat hoort erbij! Een prachtig strand hoort toch wel bij mijn ultieme vakantieverlangen en de Copacabana is toch wel één van de stranden in de wereld waar ik nog zeker een keer heen wil. Cocktails zijn dan misschien niet zo smaakvol als het bier van de Kroeg, het geeft mij toch wel meer het gevoel van vakantie. Als ik alleen ben, zijn die dingen eigenlijk niet te zuipen, maar ik drink eigenlijk ook nooit bier zonder goed gezelschap. ’t KAG is daar natuurlijk een goed voorbeeld van.

Image 1

Wij zijn natuurlijk de typische voorbeeldstudenten waar de Nederlandse maatschappij zo enorm trots op is. Hardwerkende studenten zoals wij, verdienen op zijn tijd ook wel eens een welverdiende vakantie. We hebben weinig te klagen over de duur van de zomervakantie, dus is het een goed moment om lekker de hele wereld af te reizen op zoek naar cocktails, bier en mooie medemensen. Er zal in de vakantie ook nog gewoon gewerkt moeten worden om al dit vermaak te kunnen bekostigen. Ook zal er ook nog gewoon tijd zijn om ons om randzaken druk te blijven maken, dat is echter allemaal van ondergeschikt belang. De vakantie draait maar om één ding en dat is volledige ontspanning. De ellende van het hele schooljaar zal moeten worden vergeten en daar zijn harde maatregelen voor nodig. Elke dinsdagavond worden er al verwoede pogingen gedaan om deze ellende te verzachten, maar het effect van een goede vakantie is toch minstens 23x zo groot. Dat getal is dan uiteraard ook nog naar beneden afgerond, tevens de cijfers achter de komma maar weggelaten want dat staat mooier, maar dat terzijde.

Deze zomer zullen er ook weer veel festivals plaatsvinden. Een andere effectieve manier om de ellende van het afgelopen jaar te vergeten. Persoonlijk heb ik dit jaar nog weinig festivals bezocht ondanks dat het seizoen al weer even bezig is, maar afgelopen week kreeg ik er weer spontaan zin in. Ik zat in de bus naar mijn ouders, toen er ineens een jongeman instapte op station Eindhoven. Hij was van onze leeftijd denk ik. De beste jongeman viel meteen op doordat hij nogal wankel op zijn benen stond en er nogal lang over deed om zijn OV-chipkaart te vinden. Het inchecken ging ook niet helemaal vlekkeloos, omdat hij geen flauw idee had waar zijn kaartje moest houden. Hij besloot maar gewoon door te lopen ondanks dat hij een rood lampje kreeg. Ik was de beste gozer inmiddels alweer bijna vergeten, totdat hij ineens wat aan mij vroeg vanuit de stoel achter me. Hij vroeg of de bus richting Sint-Oedenrode ging, een dorp wat allesbehalve op de route naar mijn ouders ligt. Mijn advies aan hem was om even aan de chauffeur te vragen hoe hij het beste thuis kon komen. Dat had ik misschien beter niet kunnen adviseren. Toen hij naar voren liep om dat aan de chauffeur te vragen, viel hij nogal hard op zijn gezicht. Bij deze, wil ik deze vriendelijke gozer uit Sint-Oedenrode nog even bedanken voor het lachen en voor de zin die ik ineens in de vakantie en in festivals heb. Sorry van je gezicht ook trouwens.

Sven

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl