EL KAGíco

Gepost op 20-04-2015

Met een veel te brakke kop en een writersblock sinds de dameswedstrijd 2 maanden geleden, doe ik toch weer een poging om verslag te doen van de briljante en befaamde voetbalwedstrijd tussen de 2 KAG Futsalteams: El KAGíco!

Op de zomerse woensdagavond 8 april vond deze risicowedstrijd plaats. Speciaal voor deze wedstrijd waren er extra stewards in het stadion (lees: Bress sporthal) gezet om de groep supporters in bedwang te houden. Ook stond de Mobiele Eenheid al weer paraat om de aftocht van de duizenden, ahum, supporters veilig in geode banen te leiden. Nouja, mobiele eenheid… het was zo’n klote parkeerwachter die vond dat de stoep geen parkeerplaats was. Kan ik die boete van €90,- trouwens declareren als reiskosten lieve penningmeester?

Opstellingen van beide teams:

Team ‘t KAG: Guido (ex-Xeniaan :O), Vincent P, Martijn, Willem, Janco, Bram S, Stefan

Team ‘t KAG United: Jules, Vincent S, Casper, Bram P, Marc (door blessure van Bananafred, hoe hij aan deze naam komt kun je lezen in het vorige verslag, moest dit team helaas zonder wissels spelen)

Om 19:40 klinkt het eerste startschot. Dat ze dit met een echt geweer deden was misschien wel een beetje riskant, maar goed, we like to live dangerously. Meteen begon Bram P. met een fantastische soloactie. Helaas kwam hij niet verder dan Stefan en Suicidesiegmund. Misschien wel leuk om te vertellen hoe Bram S aan deze naam komt. Bram heft namelijk de gewoonte om VOL in te lopen op de bal als er een tegenstander doorbreekt.

Na een paar minuten speeltijd komt toeschouwer Dirck de zaal binnenlopen. Door de overweldigende sfeer en de eerste aanblik van een sportzaal in lange tijd, krijgt hij bijna een beroerte. Ook merken we achter in de zaal een scout voor het allround, wereldberoemde, ongeslagen, NHTV-Futsalteam op. Achteraf bleek het helemaal geen scout te zijn, maar de vader van Janco die deze klassieker niet wilde missen!

Na een hoop gepingel in de volgende 10 minuten speeltijd weet Vincent P (a.k.a. Vis) een snoeiharde bal helaas niet door de lat te spelen. In de counter lukt het Casper om helemaal door te dringen tot in het keepersgebied van ’t KAG, maar mist op een haar na te scoren. De uittrap van interim-keeper Marc wordt goed gecounterd door fantastisch samenspel van Stefan en Martijn en de 1-0 is een feit! ’t KAG United kan deze klap maar slecht verdragen en is hongerig naar een doelpunt. Vincent P. voelt zich als een vis in het water (ha. ha. ha.) en weet moeiteloos de 2-0 en 3-0 in slechts 3 minuten te scoren.

Door de overmoedigheid en de al bijna 20 minuten gespeelde wedstrijd, begint ’t KAG in te kakken, waar ’t KAG United gretig gebruik van maakt. De 3-1 is een feit! Poehee, tijd voor een pot bier in de rust heren!

Na de rust wordt de strijd weer in alle hevigheid hervat. Bram P. heeft ongeveer een heel potje testosteron geslikt en is niet te houden! Hij gaat het duel aan met Vis, maar helaas heeft vis een zesde versnelling en weet richting het doelgebied te komen. Gelukkig staat keeper Jules precies goed om het schot te blokken!

Tijdens de 2e helft merkt de verslaggever op dat er ook een heuse Trivia Crack competitie gaande is. Door de vele openstaande spellen met verschillende tegenstanders mist de verslaggever helaas de 4-1 en 5-1. Dat deze waarschijnlijk door Vis gescoord werden kan ik noch bevestigen noch ontkennen. Wel was het opmerkelijk dat hij erg zelfverzekerd werd van deze topscores. Gelukkig was er net een tegenstander verslagen bij Trivia Crack toen ik het doelpunt van CanonCasper kon aanschouwen. Deze bijnaam is meer dan terecht. De bal komt aanrollen, natuurlijk precies goed voor zijn voeten. Hij haalt uit… MAN wat een knal zeg! Alsof er een straaljager door de geluidsbarrière vliegt. BAM 5-2! Bram P. is nog hongeriger naar een doelpunt en begint als een bezetene te spelen. Helaas misstapt hij zich en weet ’t KAG de bal te veroveren. Een fantastisch 1-2’tje tussen Vis en Stefan eindigt bijna in balverlies, maar gelukkig kwam SuicideSiegmund weer om de hoek en weet met een sprong waar een balletclub jaloers op zou worden toch de bal te veroveren, te richten en keihard in de kruising te knallen. 6-2.

Moe maar voldaan van de heftige wedstrijd werd de rem er volledig opgegooid bij ’t KAG en niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

El KAGíco is geëindigd in een verbluffende 6-2! Op een enkeling na (ik noem even geen namen) ging iedereen toch gezellig aan het pils in de Bress sportkantine.

Michiel Jespers uw sportverslaggever als het uitkomt!