\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Ons hart voor Brabant

Gepost op 13-04-2015

Brabant. Iedereen van ’t KAG heeft wel iets met Brabant. De een misschien meer dan de ander maar we hebben allemaal iets met Brabant. Iedereen zit in Brabant op school of heeft in Brabant op school gezeten. Bijna iedereen woont op het moment in Brabant, of het nu op kamers is of lekker goedkoop bij de ouders. Maar lang niet iedereen komt ervandaan. Wat is het toch dat ons mooie Brabant zo aantrekkelijk maakt. Brabant is al prachtig, Brabant is al mooi maar Breda is helemaal het topje van de ijsberg. Leden van ’t KAG komen uit alle windhoeken van het land. Een heel peloton leden uit Zeeland en Limburg maar ook behoorlijk wat lieden uit provincies als Utrecht en Gelderland. Enkelingen komt zelfs uit verre oorden als Groningen. Maar allemaal zeggen ze hetzelfde: ‘Brabant is een topprovincie’. Zeggen ze dat alleen maar omdat ze bij de leukste studentenvereniging van Nederlands zijn aangesloten of is Brabant gewoon echt een topprovincie? Ligt het aan de vele koeien die door de provincie loeien, ligt het aan het gezellige meezingen met Guus Meeuwis, krijgt heel Brabant een goede naam omdat Breda chill is of ligt het gewoon puur aan de Brabanders?

De meeste studenten komen in Brabant studeren omdat het vanuit alle provincies goed te bereiken is, omdat er veel studentensteden zijn of omdat de studies lekker hoog staan aangeschreven. Ondanks dat Brabanders vaak boeren worden genoemd, is Brabant meer verstedelijkt dan de meeste andere provincies in Nederland. Dat komt vooral door de stedenrij in het midden van Brabant. Eindhoven, Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn allemaal grote steden met veel inwoners. Eindhoven, Tilburg en Breda zitten zelfs in de top 10 van de grootste gemeentes van Nederland. Dat zijn alle drie ook echte studentensteden. In Eindhoven heb je de Fontys en de Technische Universiteit, in Tilburg de Fontys en de Tilburg University en in Breda de Avans en de NHTV. Prima scholen die landelijk hoog staan aangeschreven. Hoewel niet veel van jullie ouders het zullen weten, is er in Breda veel meer te beleven dan enkel studeren. Zowel overdag als ’s avonds (zeg maar ’s nachts) is er genoeg te doen in de binnenstad. Bij de Pathé kunnen alle Hollywoodkrakers worden bekeken, de meeste zelfs met een 3D-bril tegenwoordig. Ook het Chassé Theater en het Holland Casino zijn uitstekende mogelijkheden voor een leuk avondje vertier. Voor de muziekliefhebbers zijn er vaak optredens tijdens festivals of in de Mezz. Er kan daarnaast overal in de binnenstad heerlijk gegeten worden, vooral de vleesliefhebber komt prima aan zijn trekken aangezien er op elke hoek van de straat wel een steakhouse staat. De vleesliefhebber heeft ook over het uitgaansleven in Breda niks te klagen. Café de Kroeg is uiteraard één van de topattracties van Breda, maar er zijn veel meer mogelijkheden voor de stappers. Enkele van de populaire kroegen in Breda zijn open tot 04:00 uur ’s nachts. De echte diehards gaan zelfs daarna nog door met een gezellige afterparty.

Een echt handelsmerk van de Brabander is zijn heerlijke accent: de wereldberoemde zachte ‘g’. De ‘g’ staat in dit geval overigens niet voor Gangster, al hoewel ze dat bij Opsporing Verzocht waarschijnlijk sowieso niet geweten zouden hebben. De zachte ‘g’ staat in dit geval wel voor het meest sexy accent van Nederland. Laatst is dit nog bewezen door middel van een onderzoek van een of andere datingsite. Veel mensen buiten Brabant kennen inmiddels ook typisch Brabantse woorden als ‘houdoe’, ‘vatten’ en ‘zuipen’. Brabant is ook altijd een populaire bestemming voor feesten als carnaval. Boven de rivieren moeten ze nooit iets van carnaval hebben, maar toch komen ze altijd met velen carnaval vieren in Brabant. Iedereen wil namelijk de immorele taferelen tijdens dit feest meemaken. Brabanders doen daar meestal ook niet moeilijk over, ze laten gewoon iedereen lekker mee feesten en gaan lekker ongegeneerd los. Ook tijdens Koningsdag is het in Brabant het best vertoeven. Net als vorig jaar, zal het Koningsfeest van Radio 538 dit jaar weer in Breda zijn. Dat is het grootste Koningsfeest van het land. Eigenlijk is alles aan Brabant gewoon top, enkel de studentenrijkdom zou wel wat groter mogen. Het is niet voor niks dat iedereen lekker in Brabant komt en blijft wonen. Brabant is gewoon de beste, Lang Leve Brabant!

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl