Verslag KAG-Interland 11/2!

Gepost op 24-02-2015

Uw verslaggever, Michiel Jespers, was live ter plaatse om deze wedstrijd te verslaan. Om de dames van het KAG Futsalteam al een beetje aan het spel en de concurrentie te laten wennen en om gewoon de teams eerlijker te verdelen, werd besloten om 2 gemixte teams te maken. Hieronder de indeling van beide teams

Team rood: Team Blauw:

Frederik Martijn
Gidi Hilde
Jules Bram
Lisa Stefan
Marc Rachel
Denice Judith
Karlijn Caspar

Bij gebrek aan foto's van deze samenstelling de teamfoto's van vorig jaar:

Om stipt 19:40:00 floot de scheidsrechter (die overigens last-minute toch wilde fluiten) om de wedstrijd te laten beginnen. Om 19:40:02 had ons Hoofd Sport Lisa de aftrap al 2 keer laten mislukken, wat een sportieve meid is het toch ook! Al snel bleek dat team rood een betere conditie had dan het blauwe team, want na 4 minuten had het blauwe team al 4 spelers gewisseld. Na een kleine 6 minuten spelen wist Stefan zijn fantastische kans helaas niet te benutten. Voor het eerst in de wedstrijd, moest Frederik daadwerkelijk opletten in zijn doel. Wat leuk is om te vermelden is de toestand van Frederik. Met zijn kromme (sportieve) houding en zijn gele keepersshirt, werd Frederik uitgeroepen tot de banaan van de wedstijd. Dat terzijde. Door de gemiste kans van Stefan begint het blauwe team een beetje in te zakken. In een counter op een nieuwe aanval van het blauwe team wist Gidi een enorme kans te creëren, maar helaas kon zij de bal met haar lange benen niet voorbij keeper Bram krijgen. In de rebound van deze kans probeerde Jules met een afstandsschot zo hard als een kanonskogel de bal door bram heen te schieten, maar helaas, hij ging niet opzij! Na 9 minuten spelen wist blauw als eerste BananaFred te passeren en een doelpunt te maken. Stand: 0-1

Overigens moedigt BRESS alle KAGgers aan om ook te gaan zaalvoetballen. Door de belabberde conditie van menig KAGger, hangen de tongen zo ver uit hun mond dat BRESS komende weken niet meer hoeft te dweilen.

Vanuit het niets begint Martijn heel hard te rennen en actief mee te spelen. Het lijk er op of hij wat verloren energie heeft gevonden. Een andere mogelijkheid was het passeren van de 20:00 uur. We weten dat Martijn een nachtdier is en vaak pas ’s avonds tot leven komt. Vlak voor rust probeert BananaFred nog een spannend trucje met de bal uit te halen, maar helaas had hij zijn motoriek niet onder controle en verloor hij de bal.

Stand bij Rust: 0-1

Beide teams vonden de bal een beetje zacht dus deze is in de rust even door Marc opgepompt. Lisa vroeg bij terugkomst van Marc of hij al lekker hard was… de bal dan hè… De aftrap na de rust ging een stuk beter. Er wordt nog gediscussieerd of dit te maken had met het feit dat Lisa op de bank begon, dat de spelregels duidelijker waren of dat het andere team mocht aftrappen.

Team rood begon de 2e helft zwakjes, dus besloot Frederik flink aanwijzingen te geven, terwijl hij zijn megawalkaboutburger aan het verorberen is in zijn doel. Na een aantal keer heen en weer rennen, gebeurt dan toch echt wat niemand voor mogelijk hield (eigenlijk wel, maar dit klinkt beter om het dramatische effect te verhogen). De bal ligt stil bij de zijlijn. Drie dames merken dit op en sprinten allemaal tegelijk op deze bal af. Helaas komen alle dames op hetzelfde moment bij de bal aan, wat een heerlijk harde botsing veroorzaakt. Judith, Gidi en Denice botsen met hoge snelheid tegen elkaar aan. Gelukkig raakt er niemand gewond, maar de bal rolt wél buiten het veld, inworp voor team blauw. Deze slimme actie van Judith leidt tot een fantastisch samenspel voor team blauw, dat de aanval weet te bekronen met een tweede doelpunt!

Vanaf dit moment ging het allemaal heel snel en heeft de verslaggever maar de helft meegekregen van wat er gebeurde (dit kan overigens ook liggen aan de presentie van het damesteam dat na ’t KAG moet voetballen). Rood probeert tevergeefs een extra speler in te brengen, maar gelukkig merkte de zeer oplettende en correct fluitende scheidsrechter dit al vrij snel (lees: ruim 4 minuten) op. Martijn is hiervan helemaal ontdaan en vergeet zijn benen naast elkaar te zetten en struikelt… niet zo slim!

Door de warming up en het stretchen van een ander damesteam raakt de verslaggever nog meer afgeleid en mist de 3-0. Had ik overigens al verteld dat er met een zeer mannelijke bal gespeeld wordt? wit met roze en speciaal aangeschaft voor ’t KAG Vrouwenvoetbal!

Depressief besluiten Denice en Lisa op de grond te gaan zitten. BananaFred weet ze weer op te beuren en ze besluiten de laatste 10 minuten toch door te spelen. Een heel verstandige keuze, want vanaf dat moment zijn de rollen omgekeerd. Een laatste poging van Martijn mislukt. Hij weet hem er niet in te krijgen. Hmm, zijn vriendin zei dat vannacht ook al tegen hem… de bal kaatst weg, belandt bij Jules, die weet hem met een ongelofelijke knal door te schieten naar Karlijn bij het doel, ze schiet hem door naar Denice…….. 3-1 WAUW!

De dramatische 3-0 achterstand is weggewerkt tot een magere 3-1 voorsprong. Dan gebeurt het onmogelijke. Duracellkonijntje Denice heeft extra energie gevonden na haar doelpunt en besluit nog een flinke hijs te nemen van haar prestatie verhogende astmapufje. Bij de aftrap verliest Martijn de bal. Jules en Marc pingelen met de bal naar voren. Karlijn staat nog steeds bij het doel, goede tactiek trouwens tijdens en spelletje waar je niet buitenspel kan staan, en weet de aanval af te maken met nóg een doelpunt voor team rood! BAM 3-2, de wedstijd ligt weer open!

In de laatste minuut krijgt Karlijn nog een fantastische kans, maar helaas staat het doel een paar meter verder naar rechts dan ingeschat. Om 20:22 klinkt het eindsignaal. Resultaat: 14 hijgende KAGgers, een mannelijke roze bal en een 3-2 winst voor het blauwe team! Proficiat!