\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Alcohol!

Gepost op 05-12-2014

Alcohol is een goede bekende van iedereen die bij ’t KAG zit en vele anderen op deze aardbol. Iedereen zal op de een of andere manier voor de eerste keer met alcohol in aanraking zijn gekomen. Sommigen zullen alcohol in plaats van moedermelk hebben gedronken bij de geboorte, sommigen zullen het voor de eerste keer hebben gedronken met hun vader toen hun moeder boodschappen was halen, sommigen zullen het met vrienden hebben gehaald na het tonen van een fake-ID en sommigen hebben gewoon braaf gewacht tot ze oud genoeg waren om het te drinken. De overeenkomst is echter dat we het nu gezellig nagenoeg iedere week samen nuttigen. De meeste leden zullen alcohol als een goede vriend beschouwen maar zoals bij elke vriendschap, kent deze vriendschap nogal wat up en downs.

   

Alcohol gaat er altijd zonder problemen in en is meestal nog lekker ook. Het zorgt echter ook voor enkele nadelen. Veel studenten kunnen aan het eind van de maand nog amper eten omdat ze teveel alcohol hebben genuttigd die maand. De prijzen van tegenwoordig zijn natuurlijk ook belachelijk, waar je een paar jaar geleden nog iets meer dan één euro neertelde voor één biertje, is dat nu al snel €2,50. Dat is allemaal niet zo bijster interessant, maar andere nadelen van alcohol zijn dat wel. Bijna elke student maakt ze regelmatig mee. Je leraar of je projectgenoten vragen waarom je niet bij de les was, je moet ze bekennen dat dat moeilijk ging omdat je veel te veel alcohol had genuttigd de dag ervoor. Sommige leraren en zelfs projectgenoten vinden dat een rare reden, hebben die mensen nooit van het leven genoten dan? Een ander nadeel van alcohol is dat je de volgende dag niet meer veel weet van de desbetreffende avond. Meestal kom je al het een en ander te weten als je je whatsapp checkt. Vragen van goede vrienden waar die rare whatsapp berichten van die nacht op sloegen, nieuwe contacten waarvan je dacht dat ze knap waren en mensen die boos op je zijn vanwege je buitensporige gedrag van die nacht. In de loop van de week kom je dan ook nog allerlei mensen tegen die je stukje bij stukje vertellen wat jij die nacht wel niet allemaal voor domme dingen hebt uitgespookt.

 

Er zitten natuurlijk echter meer voordelen dan nadelen aan alcohol. Je vindt ineens iedereen harstikke aardig en je durft dingen die je normaal gesproken niet had gedurfd. Bijna alle studentenliefdes ontstaan terwijl minstens één van de twee nogal wat alcohol in zijn/haar bloed had. Studenten hebben natuurlijk ook wel vaak alcohol in zijn/haar bloed maar toch. Misschien durf je met alcohol ook wel eindelijk de waarheid te zeggen tegen die vervelende balletjes van andere studentenverenigingen of nog beter: een vlag van ze te jatten. Als je probeert om voor jezelf de leukste avonden van de afgelopen jaren voor de geest te halen, zal er waarschijnlijk ook bij 90% wel op de een of andere manier alcohol bij zijn betrokken. Je hebt mensen die van alcohol gezelliger worden en je hebt mensen die van alcohol agressief worden. Bij ’t KAG kan volgens mij iedereen wel in de eerste categorie worden ingedeeld dus dat is ook een voordeel. En als je het geld niet aan alcohol uitgaf, dan zou je het wel ergens anders aan uitgeven. Een nieuwe broek die je nooit aan gaat doen omdat je er al 35 hebt, een nieuwe computer terwijl je oude het nog doet of je verspeelt het in het casino omdat je denkt dat je bij de 23ste poging dan toch eindelijk miljonair gaat worden maar helaas mislukt die dappere poging dan toch weer. Nee, dan kan je beter in gezelschap je geld wegdrinken.

 

’t KAG is sowieso de ideale plek om alcohol te nuttigen. Naast het feit dat er bij ’t KAG de gezelligste drankorgels zitten, kan je ook voor relatief weinig geld heel veel drinken. Ik zie daarom ook geen problemen om in grote getalen naar de Kroeg te komen. Het enige probleem zouden die berichten op whatsapp kunnen zijn maar ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat er een applicatie is die ervoor zorgt dat je geen whatsapp berichten meer kunt sturen als je dronken bent. Lang leve alcohol!

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl