De Toekomst!

Gepost op 17-11-2014

Ik ben zeker niet iemand die vaak aan mijn toekomst denkt, ik leef vooral in het hier en nu (vandaar mijn kater vanmorgen in het hoorcollege). Maar de laatste tijd denk ik toch op van die random momenten (douche, trein, tandarts) wel eens aan de toekomst. Misschien is het de leeftijd, maar ik vraag me wel eens af wat ik nou eigenlijk allemaal precies wil gaan doen na mijn studie. Natuurlijk, we volgen allemaal een opleiding en dat geeft wel een beetje richting aan maar om nou te zeggen dat ik mijn hele leven al tot in de puntjes uitgestippeld heb, nee!

Toen we klein waren, had iedereen van die geweldige vriendenboekjes waarin elk vriendje had opgeschreven wat diegene later zou willen worden. Leraar, dierenarts, dokter, schoonmaker bij de McDonalds (die was niet helemaal 100), sommige schreven zelfs op dat ze later een bekende Nederlander wilden zijn. Hmm, bekende Nederlander, dat zou eigenlijk wel wat zijn ja. Maar dan moet je wel een groot talent hebben en behoorlijk aandachtsgeil zijn. Op zich zou het ook wel ideaal zijn om net als Kim Kardashian een reet van hier tot en met Tilburg te hebben en zo lekker zonder talent beroemd te worden. Of die ene Britt (Meisjes in de Jungle en Take me Out), al een tijdje niet meer op TV gezien trouwens, kan iemand mij vertellen wat haar talent is? Maar ja, uiteindelijk zullen we allemaal wel goed terecht komen neem ik aan. Het is tenminste te hopen dat we uiteindelijk meer bereiken dan die zwarte taxichauffeurs, die elke stapavond bij de Tolbrug staan om te vragen of je nog een grammetje sos wil (aardige mensen overigens en niets ten nadele van onze Fred bij Taxi Prince).

Ik begin me nu wel af en te vragen of er überhaupt iemand ook echt hetgene zal gaan doen wat ze in dat befaamde vriendenboekje hadden geschreven. Of dat er iemand van ’t KAG nog een bekende Nederlander zal gaan worden. Op dinsdagavond zijn er altijd wel een paar KAGgers die veel beter kunnen zingen dan de Toppers. Maar ja, dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk… We zouden over een jaar of 30 eens een reünie moeten houden, gewoon puur om te kijken wie nou uiteindelijk de zwerver is geworden. Er maar even vanuit gaan dat we niet allemaal zwervers worden natuurlijk (dat zou trouwens ook wel gezellig zijn).

Maar het begint wel erg te worden, laatst was ik Jersey Shore aan het kijken (vraag me niet waarom) en toen ik vroeg ik me af of die mensen nooit aan hun toekomst zouden denken. Beetje dom natuurlijk want die mensen (hopelijk voor zichzelf acteurs) kunnen helemaal niet denken. Maar zelfs die mensen verdienen bakken met geld en plantten zich bij elkaar voort (slimme kinderen worden dat). Ik zou zeggen: als het hun lukt zonder diploma, moet het bij ons toch uiteindelijk ook allemaal wel goed komen met diploma. Dan moeten we natuurlijk eerst nog wel even dat diploma halen maar dat Komt Allemaal Goed.

Sven Jansen