\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

I have a dream!

Gepost op 02-11-2014

“I have a dream.” Dr. Martin Luther King Jr. zei het als eerste op 28 augustus 1963. Op deze dag kwam de ‘March on Washington’ aan in de hoofdstad van Amerika, en sprak hij deze iconische woorden tegen een ruim 200.000 koppen tellend publiek. Martin Luther King had de droom dat racisme in de Verenigde Staten uitgebannen werd, in een tijd dat zijn volk onderdrukt werd zoals men zelden had gezien. Donkere mensen in Amerika werden geslagen, gelyncht en vermoord door hun blanke landgenoten, alleen vanwege hun huidskleur. Nou, I have ook een dream. En de mijne is zeker net zo belangrijk.

Ik droom van de dag dat wij Cup-A-Soup ook om 3 uur mogen eten, want soms krijg ik wat eerder zin in soep en dan moet ik nog een uur wachten enzo, dat is dus echt niet chill. Nee, jongens en meisjes, als we het hebben over racisme hebben we het natuurlijk over onze grote kindervrind, de enige echte goede Sint. En dan vooral zijn pikzwarte knechten met hun debiele pakjes aan. Dikke oorbellen in, wat een tjappies zeg. In de woorden van BN’er en koekaratsja-specialist Rob Geus: “Man, man, man, man.”

Denk toch eens na Nederland! Die ene dag in het jaar, voor sommige kinderen belangrijker dan hun eigen verjaardag. De dag van de kinderglimlach, en wat wil je dat ze dan onthouden? Zo’n roetmop, die overal via de schoorsteen naar binnenkruipt, als een of andere crimineel? Of een slaaf van de witte man, zoals Quinsy Gario (de zeurpiet) zo sterk suggereert? Want dat is natuurlijk wat een kind onthoudt.
Fout. Dat is wat wij volwassenen onthouden. Wij, de volwassenen van Nederland, laten de zeurpieten ons omlullen om Piet te zien als een symbool voor de onderdrukking van onze negroïde medemens. Kinderen zien dat niet. Ze hebben de cognitieve capactiteiten nog niet om dat te zien. Kinderen kijken een jaar lang met plezier uit naar de komst van hun pofbroekdragende pikzwarte vrienden. Strooigoed, liedjes zingen, schoenen zetten, alles aan 5 december is voor een kind de zevende hemel.

Want dat is toch waar het om gaat? Of zijn wij nu echt zo arrogant, zo eigengerechtig dat wij denken dat we dit kinderfeest ons toe mogen eigenen? Dat dit over ons gaat? Men moet eens stoppen met het uitbuiten van het recht op vrijheid van meningsuiting om wat aandacht te krijgen.  We leven namelijk in een land waar Quinsy Gario het recht heeft om zijn mening te uiten. Waar Geert Wilders het recht heeft om elke buitenlander te vervloeken naar de andere kant van de wereld. En dat is de keerzijde van vrijheid, m
aar vrijheid betekent ook dat ik het recht heb om te dromen. Te dromen van een land waarin ik de vrijheid heb om Quinsy Gario een droplul te noemen (pun intended).  De vrijheid om niks te doen. De vrijheid om een politieke partij op te richten, met zanger Rinus als lijsttrekker. De vrijheid om mijn Cup-A-Soup om 2 uur ’s ochtends te drinken. De vrijheid om een nationale feestdag (en een kinderdroom) te bekritiseren. De vrijheid om een fret op mijn hoofd te zetten en Marrokanen zwart te maken (pun also intended).

(…)
Wat zeg je, Geert? Oh, zo’n land leven we al in?
(…)
Ja godallejezus, waar klagen we dan nog over?

Kars van Opbergen

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl