Zomergekte

Gepost op 18-06-2014

De zomer komt er weer aan. Het is dus weer tijd om de bikini, de naveltruitjes, de korte broeken en de zwembroeken uit de kast te vissen. Het wordt weer tijd voor het handdoeken gevecht bij het zwembad van je hotel, de bikini onzekerheid en eindeloos cocktails drinken. We hebben immers toch al getraind voor die killer body, nu maar genieten van de calorieën.

Maar waarom die bikini onzekerheid vraag ik mij dan af? Mannen zijn eigenlijk altijd zo vriendelijk om alleen naar de bedekte gedeeltes van de vrouw te kijken. Best fijn idee al zeg ik het zelf. Zwembandje hier, putje daar. Iedereen heeft ze wel. Word je dan toch onzeker van al die killer body’s aan het strand, terwijl jij eigenlijk alleen maar chocolade hebt gegeten deze winter? Dan geef ik je het advies om maar gewoon je ogen dicht te doen en te genieten van de warmte en het zand tussen je billen.

Dan hebben we nog die rare handdoeken strijd. Vakantiegangers staan om 6 uur al naast het bed om zichzelf van een plekje te verzekeren bij het zwembad door een handdoek op een bedje te leggen. Het liefst innen ze dan ook nog een van de weinige parasols die er zijn door ze tussen twee bedjes in te klemmen. Daarna kruipen ze weer lekker het bed in, met het fijne gevoel dat ze straks lekker aan het zwembad zichzelf kunnen vertoeven in het zonnetje met een cocktail en een tijdschrift of boek wat nergens over gaat.

Dan heb ik hier nog een zoetsappig zomerverhaal van onze eigen Yoy Bergs, sit back and enjoy:

"Wat kan ik genieten van het strand. Beetje chillen op m’n handdoekje, uitkateren en verder calippo’s achterover werken en af en toe een duikje in de zee maken. Dan nog niet eens gesproken over het kijken van mensen. Heerlijk hoe van die walrussen over het hete zand naar de zee proberen te rennen, daar kan ik echt van genieten. Malta was dan ook wel het perfecte land voor mij om zes maanden stage te lopen en meerdere avontuurtjes mee te maken. Ik wil er hiervan dan ook graag twee met jullie delen.

Zoals ik al zei, ik kan echt genieten op het strand. Alleen heb ik het gewoon erg snel werm onder m’n erm. Om het vocht op peil te houden drink ik dan ook erg veel water. Na op een normale zaterdagmiddag op het strand vier flesjes water te hebben gedronken leek het me een goed idee om naar de wc te gaan. Echter, schijn bedriegt. Toen ik uit de Dixie wilde treden (waar het binnenin 40 graden was en stonk als een rattenhol), bleek een of andere hilarische grapjas een stokje aan de buitenkant door het slot te hebben gestoken. Ik achtte mijn overlevingskans niet groot, maar heb uiteindelijk na 3 kamikaze trappen en 10 minuten in het stinkhok de deur open geknald waardoor het stokje brak. Ik wist dat Charlies Angels me ooit nog van pas zou kunnen komen..

Nog een typisch stapverhaaltje dan. Het was een zwoele donderdagavond en omdat het op vrijdag een nationale feestdag was besloten Julian van der Giesen en ik te gaan stappen met een groep Nederlanders. Eerst lekker bij Julian op het terras gegeten, daarna op het hoge terras bij het Hilton hotel cocktails gedronken met uitzicht op de mooiste jachten en uiteindelijk rond 00:00 richting city gegaan, dit was die good-life. In de stad de nodige pitchers vodka RedBull besteld en een top avond gehad. Na een tijdje was het ei-tijd en samen met een vriend zou ik een ei gaan bakken bij Julian thuis. Julian was met andere zaken bezig en gaf ons de sleutel mee. Eenmaal aangekomen bij het appartement van Julian en wanhopig veel zin in een ei te hebben, kregen we de deur niet open. Na honderd keer proberen te draaien besloten we het nog een keertje te proberen. En dat hebben we geweten ook. De sleutel brak namelijk middenin het slot af. Wij natuurlijk meteen Julian zoeken om het nieuws te brengen. Ondertussen kwam ik er ook nog eens achter dat de sleutel van mijn eigen appartement in dat van Julian lag... Om een lang verhaal kort te maken; we hebben tot de volgende morgen buiten op het terras van Julian op de grond moeten slapen, daarna hebben we een handdoek en een zwembroek voor Julian gekocht en zijn we naar het strand gegaan om daar nog even te liggen. Toen we 's middags de huisbaas van Julian wilden zoeken om het slechte nieuws over te brengen, bleek dat hij voor een lang weekend op Gozo zat... Uiteindelijk zijn we via het raam van het huis van de huisbaas naar het binnenpleintje weten te komen en daar hebben we de achterdeur van Julians appartement open weten te breken. Het was ook wel genieten toen m’n ei-vriend Floris van Zuthem bleek te zijn die een paar maanden later zijn intrede deed bij Hotel op de Sibeliuslaan.

Verhalen die ik nooit zal vergeten, terwijl ik genoot op het machtig mooie Malta."

Al met al is die zomer toch best leuk. Wanneer je wat bruiner bent lijk je slanker en geef toe, wie wilt er nou niet slanker lijken? Nog even wachten en dan is het vakantie, nu nog hopen op mooi weer, kom op Nederland!

Marianne en Yoy