Copa do mundo Brasil 2014

Gepost op 12-06-2014

Het WK is een elke vier jaar terugkerend toernooi georganiseerd door de FIFA. In 1930 werd het eerste toernooi georganiseerd in gastland Uruguay. Het leek erop dat dit ook het enige WK zou zijn, want geen enkel Europees team meldde zich in eerste instantie aan wegens de lange reis en hoge kosten. Toch wist de organisatie uiteindelijk 13 teams uit verschillende landen zo ver te krijgen de oversteek naar Uruguay te maken.

Inmiddels bestaat het WK 84 jaar en doen er in 2014 32 landen mee. Het Nederlands elftal heeft nog nooit in de geschiedenis de wereldtitel gewonnen, maar zij wisten wel in 1974, 1978 en 2010 de finale te bereiken. Daarmee is Nederland het land dat het vaakst de finale wist te bereiken, maar nooit won. Maar dit is nog niet alles, Cruijff werd tijdens het eindtoernooi van 1974 uitgeroepen tot beste speler en won daarmee de gouden bal en Overmars presteerde dit tijdens het eindtoernooi van 1994 voor spelers onder de 22 jaar.

Wist je dat…

• …de top tien best bekeken programma’s bestaat uit wedstrijden van Oranje
  • …er tijdens het WK 2010 meer mensen keken naar de halve finale dan naar de finale
  • …33% van de kijkers is vrouw
  • …Brazilië het vaakst de wereld titel heeft veroverd, maar liefst 5 keer

Het WK vindt plaats in Brazilië dit jaar en is nu al het meest besproken en duurste WK ooit gehouden. De kosten zijn gelijk aan het WK in Duitsland en Zuid-Afrika samen. De Braziliaanse President houdt voet bij stuk dat het toernooi op de eerste plaats georganiseerd wordt voor de inwoners van Brazilië, zij zouden hier op een positieve manier van moeten profiteren, echter wordt er al een jaar lang regelmatig door de inwoners van het land gestaakt. Hoe dichterbij het WK hoe hoger de spanningen oplopen. Vandaag, de dag van de start van het WK, wordt er onder meer gestaakt op verschillende luchthavens en de metro en ook heeft de politie het werk neergelegd. Het zou zo mooi moeten worden voor de inwoners van Brazilië, maar zij laten steeds weer de andere kant van het land zien, het land achter het WK 2014.

Terug naar iets leuks, de Oranje trend tijdens dit WK. Hier is geen twijfel over mogelijk, want dé trend is natuurlijk het Roy Donders juichpak dat exclusief verkrijgbaar was via supermarktketen Jumbo. Inmiddels zijn alle juichpakken volledig uitverkocht en worden ze op marktplaats verkocht voor meer dan 100 euro per stuk. Vanwege het grote succes van de juichpakken ontwierp Roy Donders ook de juichpet. In Barneveld werden de juichpakken na veel klachten uit de winkel gehaald en werd de reclame niet meer uitgezonden. De tekst: ‘we geven ze op hun donders’ komt niet overeen met de geloofsovertuiging van vele Barnevelders.

Oranje speelt haar eerste wedstrijd vrijdag (morgen) om 21.00 tegen Spanje en dit wil je natuurlijk niet missen en samen met al je vrienden kijken! En daarom heeft de Miller Time Breda, helemaal speciaal voor ons, nouja een beetje dan, een groot bioscoopscherm in de tuin opgehangen, de perfecte locatie om het WK te volgen. Ook kun je tot 18:00 vandaag je nog aanmelden voor de WK-Poule van ’t KAG. Voor slechts 5 euro doe je mee en indien jij in de top 3 eindigt, dan val je in de prijzen. Voor een compleet overzicht van alle wedstrijden en landen die meedoen, klik dan hier!

Onderstaand nog de reclame voor het WK en het officiële WK-Lied 2014, wat saaier dan Waka Waka van 4 jaar geleden, maar Pitbull en J-Lo hebben hun best gedaan!

We hopen dat Nederland het ver gaat schoppen dit WK, maar in de oefeninterlands hebben ze het wat af laten weten. Het gaat dus nog spannend worden! Tot snel bij de voetbalwedstrijden in de Miller Time!