Series (voor in de zomer)

Gepost op 03-06-2014

Dag lieve mede-binge-watchers,

Binge-watching is het in één keer achter elkaar kijken van meerder afleveringen van een serie. Binge-watchers zijn over het algemeen vaker mannen dan vrouwen en vallen in de leeftijdsgroep van 18 tot 34 jaar. De favoriete genres onder binge-watchers zijn thrillers, comedies en dramaseries. Gemiddeld kijken de ze zo’n 507 afleveringen per jaar. Per keer kijken ze ongeveer 3 uur achter elkaar een serie.
De makers van de series richten zich op een specifiek publiek. Namelijk mensen die niet van tv-kijken houden. De kijkers hebben dan zelf in de hand wanneer en hoelang ze gaan kijken.
De meest succesvolle series van het moment zijn (volgens ons):
Game of Thrones
Band of Brothers
Suits
The Sopranos
Breaking Bad

Bram Hol: Sons Of Anarchy
Genre: misdaad, drama, thriller

Afgelopen zomer kwam ik via de toenmalige vriend van een vriendin van mij in aanraking met de tv serie Sons of Anarchy, afgekort tot SoA. Deze serie volgt de motorclub Sons of Anarchy uit Charming, een klein stadje in California. Protagonist Jack Teller (Charlie Hunnan) is een vooraanstaand lid van deze motorclub, die veel moeite heeft met de balans in zijn leven te vinden tussen zijn pasgeboren zoon en de motorclub. Hoewel ieder seizoen een nieuw verhaal verteld loopt er door de gehele serie een rode draad. Jack Teller heeft zijn twijfels over de illegale praktijken waarmee de motorclub zich bezighoud zoals wapenhandel. Als vicepresident probeert hij de motorclub naar legale praktijken te leiden, zijn stiefvader Clay Morrow (Ron Perlman) en president van Sons of Anarchy is meer van de oude stempel en kan zich niet vinden in deze plannen. Vaste ingrediënten binnen Sons of Anarchy zijn geweld, drank, criminaliteit en drama. Deze serie is een aanrader voor iedereen die eigenlijk altijd al een stoere motormuis had willen zijn!

Lyra Oey: The Blacklist
Genre: misdaad, drama

In de dramaserie ‘The Blacklist’, komt de meest gezochte crimineel ter wereld Raymond "Red" Reddington het hoofdkantoor van de FBI spontaan binnengelopen om zich over te geven. Hij zegt de FBI te willen helpen met de jacht op terroristen, maar naarmate het eerste seizoen afloopt komt zijn achterliggende motivatie aan het licht. Red heeft één voorwaarde: hij wil alleen samen werken met de net afgestudeerde FBI-agent Elizabeth ‘Liz’Keen. De FBI besluit in te gaan op het aanbod van ‘Red’ maar heeft grote twijfels over de geloofwaardigheid van zijn verhalen. ‘Red’ heeft in de loop van zijn criminele carrière een ‘blacklist’ samengesteld met criminelen die volgens hem een gevaar voor de samenleving zijn.

Roberto Visser: Game of Thrones
Genre: fantasie, actie, drama

Het is een Amerikaanse fantasie-televisieserie die sinds april 2011 op HBO te zien is en gebaseerd is op de boeken uit de serie "Het lied van ijs en vuur" van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.
De veel bekeken serie speelt zich af in een mythische wereld en richt zich voornamelijk op enkele adellijke families die strijden om eer en om te kunnen heersen over de zeven koninkrijken. Game of Thrones kent ondertussen alweer 4 seizoenen. En voor alle fans, volgens de producent zijn we nu pas op de helft met dus een totaal van 8 seizoenen. Dus nog 4 seizoenen meer verraad, draken, wildlings, overwinningen en Khaleesi! Of het nou de tijd is waarin ze leven of de schokerende afleveringen, Met een recordaantal van 6,6 miljoen kijkers op HBO en alle positieve reacties, kunnen we toch wel zeggen dat deze serie een groot succes is.

Wij wensen jullie veel kijkplezier, Periodiek 2013-2014!

Hieronder vind je de trailers van Sons of Anarchy, The Blacklist en Game of Thrones.