\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Valtho!

Gepost op 09-05-2014

VODKA
Because no good story starts with “that one time I ate a salad” 

Het waren 33 veel te warm aangeklede KAGgers (met als uitzondering Joost en z’n strakke korte broek) die met z’n allen 1,5 uur extra op de bus hebben moeten staan wachten. Nerveus stelde iedereen zich aan elkaar voor, maar zodra het geluid van het openen van het eerste blikje bier klonk, was voor de hele groep de Dutchweek officieel geopend. Na een vermoeiend lange busreis van ongeveer 13 uur, waarin iedere mogelijke slaappositie op de stoelen leidde tot een hernia of nekletsel, kwamen we zaterdagochtend in het zonnige Val Thorens (Frankrijk) aan.

Al zwoegende in de zon naar het appartementencomplex met koffers, ski’s, snowboards en sommige arme zielen met zowel een snowboard als ski’s (we noemen hier geen namen), werden de groepjes vrij snel verdeeld over de beschikbare appartementen. Niet veel later wapperden de eerste KAG-Vlaggen aan de balkons, de eerste flessen vodka al verorbert, waren de eerste huiden roodgekleurd en hadden een paar fanatiekelingen hun eerste afdalingen op de piste al gemaakt.

Koninginne, uhh Koningsdag was een feit. Oranje KAGgers gekleed in oerlelijke onesies namen Le Monde over, vergaten te eten en belandden op het podium. Deze onvergetelijke eerste dag zette zeer zeker de toon voor de rest van onze legendarische Dutchweek.

De rest van de dagen was het wisselend weer, maar dat mocht de pret niet drukken. (De) Christine werd hard genomen, de ronde tetten werd misschien nog wel vaker overheen gegaan. Zelfs de beginners stonden met weer en wind op de piste en hadden al snel de eerste bochtjes onder de knie. Deze ervaring was hard nodig, omdat de beruchte 360° bar zich middenin de sneeuw bevond.
  
Glühwein, biertjes, vodka met vitamine bruistabletten en een groot aantal (gestolen,) corona’s (we noemen weer geen namen) werden hier in hoog tempo naar binnen gewerkt. Dankzij Peter wisten we nog een hele verzameling Poederbaasmutsen te scoren waardoor iedereen als een heus sneeuwbeest op de 360° stond te partyen. De piste terug naar het dorp verliep altijd iets minder professioneel; sommige mensen werden de hele piste gedragen, sommige snowboarders haalden hun slee kunsten uit de kast en de meeste skiërs prikten als bezopen wildemannen om zich heen om vooruit te komen. Ook de Panda werd regelmatig bezocht, want dit was ons enige baken met de moderne wereld. Hier hadden ze maarliefst, zoals ze zelf zeiden, de beste WiFi van heel Val Thorens. Gelukkig hadden ze naast WiFi ook bier en ook een hoop lekkere shotjes, het beste shotje vonden wij AfterEight!

Het is teveel om op te noemen. Dit was zo’n week waarvan je over een paar jaar nog zegt: “ooooooh weet je nog”. - Ja we weten zeker nog dat Dennis naast de 360° katjelam haar eigen brakke feestje bouwde. - Ja we weten nog dat Floris een acrobatische salto op een leeg kussen maakte. - We herinneren ons allemaal Chris zijn paaldans kunsten nog. - Ook Lisa’s paarse neus en gebroken arm staan in ons geheugen gegrift.  - Ronny en haar vodka snuif-kunsten zijn ook zeker niet te vergeten.

En dan heb je Bar nog, Barbara de zebra die uiteindelijk nog mee de piste op is gegaan en de barre kou tegen haar opgeblazen lichaam voelde omdat ze slechts was aangekleed met een KAG-Trui.

Valtho is bestempeld met ladingen KAG-Stickers, ski- en snowboard sporen, een met taart besmeurde gang (wederom noemen we geen namen) en nog heel veel meer leuke herinneringen. Dit was echt een week om nooit meer te vergeten, er zijn slechts een aantal zwarte vodka-, shotjes- en biergaten in het geheugen te vinden. Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog en deze zeggen meer dan genoeg…
We hebben ervan genoten, wat ons betreft volgend jaar weer!
Yoy Bergs en Frederik Nieuwenhuizen

Helaas is de aftermovie nog niet klaar, dus kunnen we alleen de trailer laten zien, jij gaat volgend jaar toch ook mee?

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl