\'t Komt Allemaal Goed

Een studentenvereniging opgericht in het jaar 2002-2003 voor en door studenten op de Breda University of Applied Sciences (BUas). Het is een vereniging zonder verplichtingen!


Ontgroeningen kennen we niet en we verplichten de leden nergens toe. Je kunt dus doen waar je zin in hebt.

We zien onszelf als een vriendengroep waarin iedereen welkom is. Gezellige feesten en activiteiten als een weekendje weg, bbq, bowlen, etc. zorgen ervoor dat je snel nieuwe en leuke vrienden leert kennen.

Naast al het feesten bieden wij ook hulp tijdens je studie. We helpen je dan zelf of brengen je in contact met iemand die je goed kan helpen.

Helse Huisgenoten

Gepost op 14-04-2014

Voor veel studenten is het op kamers gaan een logische stap in het volwassen worden, hoewel iedereen het liefst een plekje in het centrum zou hebben met eigen douche en keuken is dit slecht voor enkele weggelegd. De rest moet gewoon net als iedereen Kamernet blijven afspeuren in de hoop een kamer te vinden. En hoewel iedereen op de hospiteeravond superaardig leek leer je iemand pas echt kennen als je een tijdje met ze samenwoont, hieronder een paar typische helse huisgenoten en hoe je er mee om zou kunnen gaan. 


De huiszwijn.
De huiszijn is een veel voorkomende soort huisgenoot, laat graag zijn rommel slingeren en houdt absoluut niet van afwassen. Het gevolg hiervan is dat de woonkamer in jullie huis een ontzettende puinhoop is en jij door de opgestapelde afwas niet eens meer je eigen keukenkastje kan openen. Over het algemeen zijn de huiszwijnen jongeren die pas net op zichzelf wonen en nog niet gewend zijn om voor zichzelf te zorgen. Met een beetje sturing en dwingend advies draaien ze meestal wel bij. Mocht dit echter allemaal niet werken kan je natuurlijk ook gewoon als zijn afval naar zijn kamer verplaatsten, en gooi er dan meteen je eigen vuilniszakje bij.


De schoonmaakautist.
Een schoonmaakautist is eigenlijk precies het tegenovergestelde van de huiszwijn, zodra er ook maar een beetje vuil ergens verschijnt komt de stofzuiger al uit de kast. Dankzij de schoonmaakautist zal je altijd door het raampje van je oven kunnen kijken en zal er nooit een sliertje spaghetti op het aanrecht blijven liggen. Dit lijkt misschien ideaal, maar een beetje schoonmaakautist zal ook niet twijfelen om jou er op te wijzen als je een keertje wat laat slingeren. Als je samenwoont met een schoonmaakautist zal je vaak verantwoording moeten afleggen waarom het huis niet schoon is volgens zijn absurde standaarden. Een goede aanpak om de overlast van zulke huisgenoten te beperken is om een schoonmaakrooster op te stellen, of je kiest voor de extreme aanpak en verstopt alle schoonmaakmiddelen. 


De gamer. 
Als je met een gamer komt samen te wonen kan je op een aantal dingen voorbereiden, allereerst zal contact leggen met dit soort niet erg gemakkelijk zijn. Een skype gesprek aanknopen werkt vaak beter dan even op de deur kloppen. Een tweede probleem dat een gamende huisgenoot met zich mee brengt is een hoop kabaal. Vaak tot diep in de nacht zitten ze nog achter hun TV scherm, vaak gaat dit gepaard met een boel geschreeuw als het allemaal niet goed gaat. Een simpele oplossing hiervoor is om het internet af sluiten. 

De bovenste drie Helse Huisgenoten zijn slechts voorbeelden, heb jij nog een leuk verhaal, of nog een toevoeging over een(/jouw) helse huisgenoot? Laat een reactie achter!

Bram Hol

Sponsors


Image 1

Image 1

Image 1

Agenda

e-Boekhouden.nl