De politiek in Breda

Gepost op 24-03-2014

Één ding kan sowieso worden vast gesteld over afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, het was me er weer één.  Van de 60 jarige oma’s die stemfies maken in de hokjes tot aan de paradox van Wilder “Willen wij meer of minder Marokkanen in Nederland?”
#Stemselfie a.k.a stemfie
Stemmen à la 2014 kan niet meer gewoon je kruisje zetten en weer gaan. Nee, in deze media society waar bij we alle momenten, ervaringen en mijlpalen delen met vreemden, mag de wereld om ons heen niet ontgaan dan we hebben gestemd.  Stemfie is dus simpel gezegd een Selfie met je stemkaart erop. Voorlopers zijn we, als we ons vergelijken met landen waar stemmen voor sommige gewoon nog onmogelijk is.  Het zou een discussie kunnen oproepen over de ongelijkheid onterend het stemmen, dat is vandaag op deze maandagmorgen wel iets te ver gezocht.  Want eigenlijk zijn de meeste foto’s gewoon kei grappig.

“Willen jullie meer of minder Marokkanen in Nederland?”
Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik politiek eigenlijk een klein beetje verspilling van moeite vind, maar daar op tegen ook wel fascinerend om te zien hoe mensen met volle hartstocht zich willen inzetten voor ons Laaglanders. Zoals sommige partijleden vol achter hun standpunt staan en ook denken dat ze volkomen gelijk hebben is toch wel adorabel en tegelijker tijd ontzettend naïef… Ik heb natuurlijk over de meest geliefde en gehate politicus Geert Wilders. Die zoals volgens mij tijdens alle verkiezingen de camera’s op zichzelf weet te richten was dit bij de afgelopen gemeenteverkiezing niet anders. Als het gezegde alle publiciteit is goede publiciteit dan zou Wilders in een gunstig daglicht staan. Ik ben het vrijwel op alle punten met wilder oneens, maar als niet volger van politieke debacles of triomfen komt altijd Wilders zijn racistische standpunten vol op in de schijn werpers te staan. Misschien moeten we een keer Wilders lekker laten lullen en gewoon moeten denken; die vent is niet goed snik. Zo houden veel meer tijd om te focussen op meer dringende zaken.

Als laatste dan nog twee filmpjes hieronder:

Filmpje 1:
Natuurlijk was er ook weer genoeg kritiek op de andere partijen en dan kan LuckyTV dat altijd weer zo goed weer kan geven.

Filmpje 2:
Overal hoorje dat Wilders wordt vergeleken met Hitler of dat wel of niet zo is laat ik over aan jullie.  Maar hier is een LuckyTV filmpje die dat best goed illustreerd.

Lyra Oey