Kerst zoals het een KAGger beaamt!

Gepost op 23-12-2014

Kerstavond , er staat je een groot sfeervol avontuur te wachten de komende dagen maar vanavond begint de liefdevolle chaos al. Jij en je kersverse partner stappen zonet over de drempel van de voordeur van oom Albert, terwijl het onthaal al ver achter in de woonkamer te horen is. Nadat de introductie van je nieuwe partner is geweest, zit men als haringen in een ton rondom de steengrill en wordt er genoten van 'Jingle Bells’ en ‘Last Christmas I gave you my Heart', terwijl je 5-jaar oude neefje met zijn flikkerende kerstmuts en zijn gezang de huiskamer veroverd. De rundervinkjes knetteren en sissen op de steengrill, terwijl Renee je partner aan het versieren is en aan de overkant er een discussie aan de gang is, over het beste merk wasmiddel tussen tante Petra en je stiefmoeder. Kort daarna realiseer je dat er gelukzalig gegeten en gelachen wordt aan de Kersttafel, op het Gothic-nichtje na waarvan je niet eens het klankgeluid van haar stembanden kan herinneren. De kerstfamilie is aan het stralen, je voelt de kerstwarmte zalig op je huid branden, een gevoel waar andere zo wanhopig hun best voor doen. Het eten smaakt excentriek juist en aan de Westmalle tripels valt niet te tippen vanavond. De tijd passeert en zo ook het gezelschap. Nadat de eersten de deur toe doen, pak je dit signaal op en schiet je als pijl uit een boog naar huis, want je kersverse partner loopt al 2 uur je been te strelen onder tafel van kerstelijke aanhitsing.

Na het overleven van tante Petra’s gezeur, over de knobbels op haar rug en voeten is het tijd om iets terug te doen voor je kersverse partner. Die per slot van rekening je de eerste liefdevolle, gezellige crisisdag heeft ondersteunt in voor en tegenspoed. Je eerste ontmoeting met de gehele schoonfamillie met Kerst, een cruciaal en wederom risicovol moment. Je bent natuurlijk allang bekend bij de famillie want zelfs oma weet hoe Facebook werkt en refereert naar een carnavalsfoto van 4 jaar geleden waar je je eerste sigaret opsteekt.

Echter hebben wij tips voor je om de juiste indruk te maken en dat je als een blijver wordt beschouwd, aan het eind van de avond, nadat je je snurkende en kwijlende schoonoma aan je schouder hebt toegelegd, terwijl de rest geniet van een Yorkse kerstsfeer met Kevin McCallister ronddwalende in Home Alone 2. De gehele avond door, kijk je naar kansen om je iemand een handje te helpen, nadat verschillende malen je gebaar is afgewezen heb je toch de juiste indruk gemaakt door je inspanning aan te bieden. Als je in een donker hoekje aan de kersttafel bent geplaatst, is het de juiste tijd om interesse te tonen in de nabije omgeving. De eenvoudigste sleutel tot in de smaak vallen bij vreemden is het tonen van interesse. Je schoonfamilieleden zijn net als andere mensen, ze vertellen graag over zichzelf en over wat ze doen, waar hun interesse en expertise ligt. Interesse tonen betekent vragen stellen en oprecht interesse tonen in de antwoorden op jouw tactisch geformuleerde vragen, zo houd je het gesprek in stand. Je oor is meer gespitst dan die van het konijn dat op je bord ligt en hiermee ga je op zoek naar gemeenschappelijke hobbies in je kring om met jouw kennis en ervaring diepgang aan het gesprek te geven en je sneller te verzekeren van een plek in het ‘dominante’ hart van je schoonmoeder. Vanavond zal je lachen als Zac Effron, walk like Rihanna en stralen als de gladde billen van Jennifer Lopez. Door te draaien aan de juiste knoppen, zal je er een onvergetelijke avond van maken; waarna je (nieuwe) partner trots met jou naar huis zal lopen. Dan gaan de ogen toe, alwetende dat je na de Kerst naar de kerk moet om je zondes op te biechten, dankende aan de achtentwintig minuten waarbij er meerdere bezoekjes in zevende hemel hebben plaatsgevonden op de keukentafel.

En dan;
Januari staat alweer voor de deur en gelukkig gaan de eerstejaars keihard hun best doen in de aankomende tentamenweken (behalve op woensdagochtend). De tweedejaars doen alsof ze het druk hebben. De derdejaars zijn hartstikke gelukkig weer terug in het beloofde palista van Nederland te zijn en de introductie voor het burgerleven hebben afgerond (behalve Yope Melony, er gaan geruchten dat hij na een deal met de duivel, Hardwell hem heeft benadert voor een ‘gig’ zoals hij zelf communiceert met sociale mediale middelen). Als je van een een vierdejaars niks hoort zit die op stage of heeft een contract aangeboden gekregen.

PS: Voor alle levensgenietende vrijgezellen, die niets van deze warmte zullen voelen met Kerst hebben we hier nog een paar moed insprekende gezegdes:
‘Er loopt vast wel iemand op de wereld rond die bij je past’
‘Heb je al weleens aan online-daten gedacht?’
‘Het ligt niet aan jou’
‘Yopie, I still love you!’

Jeffrey met een beetje hulp van Frederik

Als laatste nog een drie uur durende muzikale sfeermaker!
Fijne feestfagen!