Frustrerende frustraties!

Gepost op 02-01-2015

2014 zit er weer op, een mooi jaar dat we nu weer af hebben gesloten. Door samen met de rest van Nederland voor zo ongeveer 70 miljoen aan vuurwerk de lucht in te schieten. Prachtig als je al die euro’s overal ziet ontploffen. Eigenlijk is het maar iets raars, dan is het 2014 en daarna is het 2015, is er veel veranderd? Nee, eigenlijk niet... De eerste fout die je maakt is waarschijnlijk de datum die je ergens opschrijft, immers heb je een jaar lang 2014 geschreven, dus dat je jezelf de eerste paar keer verbeterd en er 2015 van maakt is geen ramp. Toch is het leuk, dat je in Breda een keertje tot 06:00 op stap mag in plaats van tot 04:00. Iedereen is vrolijk en wenst je het beste, of ze je nu kennen of niet. Soms is dat ook wat ongemakkelijk, moet je dan per se drie zoenen geven. Al met al, het is een leuke reden af te spreken met vrienden, hopelijk heb je geen gekke dingen gedaan met vuurwerk en heb je al je vingers nog. Ik weet dat Charlotte Barten wel een klein ongelukje heeft gehad, maar niets ernstigs gelukkig.

Als ik zo terug kijk op het afgelopen jaar, dan is er één ding waar ik me echt heel erg aan geërgerd heb. Dat zijn de posts van mensen op de sociale media. Begrijp me niet verkeerd, ik deel ook dingen op Facebook, hashtag ook van alles op Intagram, plaats onzin op Twitter, stuur Snapchats etc. Dat je dingen wilt delen dat vind ik niet zo erg, het probleem zit ‘m in de tekst die erbij wordt gezet.

Na een festivaldagje, een stedentripje, een vakantie, een feest of iets in die richting bedanken mensen hetgeen ze hebben bezocht. Op zich nog niet zo een probleem, als dit heel leuk was, fijn voor je, leuk dat wij mee mogen genieten. Alleen DECIBEL (of welk festival dan ook), Londen (of welke stad dan ook), Spanje (of welk land dan ook) zijn geen mensen!
Dus nee, nee, nee, nee zeg gewoon DECIBEL het was weer geweldig, Londen wat was het mooi! In plaats van DECIBEL JE WAS GEWELDIG, Londen je was zoooo moooi, Spanje je was weer top. Doe eens normaal man, het zijn geen personen.

Nu kan het best zijn dat jullie deze egernis niet delen, of dat jullie denken hee dat is een goed idee... Dat ga ik ook doen, doe het alsjeblieft niet. Ik wil jullie vragen hier op te letten en anderen ook aan te spreken, of een reactie te geven. Stuur mij een berichtje als je het zelf niet durft, dan doe ik het wel.

Dan rest mij jullie een heel gezond en voorspoedig jaar te wensen, dat dit jouw beste jaar mag worden, dat alle voorgaande jaren worden overtroffen en aan het eind van 2015 je tevreden kan terugblikken op wat je hebt gedaan en bereikt.

2014, het was geweldig en nu snel door naar 2015!
Frederik Nieuwenhuizen