Een ode aan onze verenigingsgek!

Gepost op 13-02-2015

De oudere generaties kennen namen als: Danny Jansen Ketelaars, Marieke van den Berg en Luuk Timmermans. De nieuwe leden kennen vooral een Martijn Wessels en Hilde Bakx. Deze laatste wil ik middels deze post even in de spotlights zetten.

Hilde Bakx, geboren te Liempde (where the fuck dit ligt weet niemand) op dinsdag 17 november 1992. Haar ouders wisten toen nog niet dat ze de verenigingsgek in spé hadden gecreëerd. Tijdens het Weekendje Weg 2015 is zij met kop en schouders bovenaan in het klassement van verenigingsgek geëindigd. Dit klassement bestaat uit 2 onderdelen: oneindige energie en gekke acties. In deze blog zal ik een aantal van deze punten opsommen waarom juist Hilde deze fantastische titel toegeworpen krijgt.

Oneindige Energie:
Terwijl de eerste KAGgers al de slaapzaal opzochten voor hun welverdiende nachtrust, bleef er een KAGger als een ophol geslagen stuiterbal door de woonkamer/keuken/slaapzaal/badkamers stuiteren. Op het moment dat iedereen dacht dat zelfs bij Hilde de energie op was, begon ze met de meest verbazingwekkende dansmoves, zoals we ze alleen van Hilde kennen.

Gekke Acties:
Hier hebben wij een mooi lijstje van kunnen opbouwen tijdens het weekendje weg.

‘Zwart is lava!’
Stel je voor, je staat in een wildvreemde stad op je scootertje voor een zebrapad te wachten. In een razend tempo komt er een mafketel voorbij, half stuiterend over het zebrapad om enkel op de witte vlakken te stappen. Op zich valt dit nog best mee, echter hield mevrouw Bakx het niet alleen bij springen, ook schreeuwde zij zo hard dat zelfs een krijsende baby jaloers zou worden: Zwart is Lava, Zwart is lava, jullie zijn allemaal verbrand!

Vuistenactie
Iedereen kent de grote mond van Hilde wel. De meest aparte vormen kunnen hiermee gecreëerd worden. Wat velen misschien niet weten is dat Hilde haar gehele vuist in haar mond kan stoppen. Enfin, ik denk dat ik hier niet veel over hoef te vertellen, de beelden spreken voor zich!

Danstalentje
Hoe Hilde het voor elkaar krijgt is nog niet duidelijk. Sommige artsen beweren zelfs dat een aantal van haar dansmoves anatomisch niet mogelijk zou zijn, maar Hilde krijgt het toch voor elkaar. Op dit onderdeel werd ze op de hielen gezeten door Lotte van de Kamp en Marianne Geurts, maar toch wist Hilde de meest fantastische dansmoves uit haar lijf te persen.

Verstoppertje
Vrijdagnacht, 01:30. Iedereen begint al een beetje in te kakken, de flessen jupiler gaan steeds minder snel leeg en ook het aantal bestelde snacks begint af te nemen. Vanuit het niets schreeuwt Hilde door de woonkamer: IK TEL TOT 20!! WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN!!! 1-2-3 (…) 20!

Hoe ze het voor elkaar kreeg weet nog steeds niemand, maar binnen 20 seconden was de woonkamer leeg en had iedereen een goede verstopplaats gevonden. Welke gek bedenkt het om om 01:30 een potje verstoppertje te spelen, juist Hilde Bakx. Helemaal gek is Hilde niet. Ze was nog wel zo slim om de ‘buut’ (een barkruk) overal mee naar toe om snel iedereen af te tikken.

BIERESTAFETTEEEEEE!
Hilde houdt wel van een biertje (of 2, of 3, of 4). Dit liet zij merken door het constant aankondigen van een bierestafette. Na meerdere bierestafettes in 30 minuten, wisten we Hilde eindelijk te overtuigen dat het niet verstandig was om ongeveer 6 bier achter elkaar te adten. Helaas gin na een uurtje die mond weer open en werd de groep bij elkaar gesommeerd voor de volgende estafette.

Spiderwoman
De lenigheid van Hilde is al een keer eerder aan bod gekomen. In de nacht van zaterdag op zondag tijdens het weekendje weg probeerde Hilde om 05:00 nog even haar spider(wo)man kunsten te showen aan de steunbalken in de woonkamer. Nouja, Spiderwoman… Ik zou het liever een dronken chimpansee noemen die moeite had om zichzelf vast te houden. Het mooiste van dit verhaal is het uitschelden van deze balk vanwege de slechte balk, KUTBALK!